2012. január 30., hétfő

Fluorit csepp [0122] - Jelenlegi ára: 900 Ft *

„ Virágok a föld alól”
Ásványok, drágakövek a világ minden tájáról.
Kiváló minőségű, lila színű, csepp alakú fluorit medál.
Adatok:
Szín: Lilás fehér
Méret: 29, 5 x 15, 3 mm
Tömeg: 4, 3 g
Fluorit:
A fluorit a halogenidek osztályába tartozó ásványfaj. Elnevezésének szinonimája:  folypát.
Megjelenési formái, genetikája: Rácsszerkezete típusos ún.  fluoritrács, ilyen szerkezettel bír például az uránszurokérc (UO2) is. Szépen fejlett kristályainak színe és formája keletkezési körülményeitől függ. Kisebb hőmérsékleten világos színárnyalatú kockákban jelenik meg, míg magasabb hőmérsékleten teltebb színeződésű, oktaéder, rombdodekaéder, hexakisztetraéder lapok kombinációi szerepelnek. A negyvennyolcas (hexakiszoktaéder) megjelenése gömbszerű külsőt kölcsönöz kristályainak. Gyakran ikresedik és átnövéses ikreket alkot.
Ipari alkalmazásai: A kohászatban olvadáspont csökkentésére adagolják (innen ered folypát elnevezése is). Vegyiparban fluorsav gyártásra, az optikai iparban akromatikus lencsék előállítására használják.
Gyűjtőknek, a gyűjtemény gyarapításához igyekszem minél változatosabban összeállítani a kínálatomat. Kérem tekintse meg további termékeimet is!
A tárgy a képen látható állapotban van. Az aukció tárgya minden esetben a képeken megjelenő és megnevezett tárgy(ak). Tehát a dekorációk nem képezik a licit tárgyát kivéve, ha az külön meg van említve. A drágakövekről készült képek erősen nagyítottak, így az azokon szereplő kövek zárványai szabad szemmel kevéssé vagy egyáltalán nem látszanak.
A szállítás a vételár kiegyenlítését követően történik a lehető legrövidebb idő alatt, általában 1-2 munkanapon belül. Utánvéttel nem szállítunk. A terméket gondosan csomagoljuk, amiért díjat nem számolunk fel.
Amennyiben a postázási költségek megfizetésénél a biztosítás illetve ajánlás nélküli módot választja, azt minden esetben a vásárló a saját felelősségére teszi!
Amennyiben nincs megelégedve a vásárolt áruval, nem kötelezzük vásárlásra! Legrosszabb esetben semlegessel értékeljük az adás-vételt.
Átvétel: személyesen Budapesten (XIV. kerületben) vagy postán a Magyar Posta Zrt. aktuális listaára alapján!
A licit lezárása után 7 napig várunk a jelentkezésre. Ezután a termék újra licit alá kerül.
Bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk.
Eredményes licitálást kívánunk!
Üdvözlettel: Moszika
(Aru0122)


Jelenlegi ára: 900 Ft

Az aukció vége: 2012-01-29 17:39
. Fluorit csepp [0122] - Jelenlegi ára: 900 Ft

Fontos